Laser – Idna Medical Beauty

Laser Co2

Eshtë një Laser far infrared 10600nm i cili përdoret për vaporizim apo heqje kirurgjikale.

Për rinimin e lëkurës përdoret në mënyrë ablative apo jo ablative, fraxional apo jo fraxional duke shkaktuar një zhveshje të epidermës dhe rimodelim të kolagjenit në shtresën e dermës duke rinuar pamjen e lëkurës. Procedurat që kryhen me këtë laser janë terapeutike dhe kirurgjikale.

•Trajtimet me laser CO2 mund të reduktojë në mënyrë ekselente:

?Plagët
?rrudhat
?Dëmtimin e Diellit
?Njollat e Fytyrës
?Njollat e Moshes
?Puçrrat në Fytyrë
?Lythat
?Nishanet

?Ky lazer i fuqishëm heq shtresën e jashtme e lëkurës së dëmtuar, duke zbuluar lekuren e butë , të duhuren per fytyrën tuaj.

?Ndryshe nga një llambë e lehtë ose një LED, lazeri CO2 prodhon pulsimin e dritës së shpejtë që shkëlqen vetëm në një drejtim. Risia e këtij lazeri lejon mjekët me anë të përdorimit të tij, të heqë rrudhat dhe parregullsi të tjera të lëkurës.
Lazeri heq këto shtresa të dëmtuara të lëkurës, dhe zbulon lëkurën e gjallë dhe të padëmtuar .

?Zonat ideale për trajtim lazer CO2 janë rreth syve, gojës, hundës, dhe në të gjithë ballin. Megjithatë, e gjithë fytyra (dhe qafa ), mund të trajtohen me këtë lazer.

Fraxel-Laser-idna
Laser Fraxel

Është një procedurë kozmetike joinvazive, e liçensuar nga FDA, i cili përdor rrezet lazer për rigjenerimin e lëkurës duke nxitur prodhimin natyral të kolagjenit dhe elastinës në dermis, në lëkurat e dëmtuara dhe të plakura.

Fraxeli ka një avantazh të madh sepse ka efikasitetin e lazerave ablativë por ndërkohë karakterizohet nga një periudhë shumë e shkurtër shërimi sikurse lazerat jo-ablativë.

Është trajtimi i duhur për një lëkurë më të re, të freskët, me teksturë të përmirësuar e uniformë dhe pore të zvogëluara.

Laseri fraxel përdoret për:

?Shenjat e akneve të vjetra
?Shenjat e djegieve dhe plagëve
?Shenjat nga operacionet e ndryshme
?Njollat e shtatëzanisë apo melazmat
?Zbutjen e rrudhave rreth syrit
?Njollat ngjyrë kafe të plakjes
?Rinimin dhe rigjenerimin e pjesëve të qafës, dekoltesë apo duarve

Ultrashapeidna
Ultra tinguj

Teknologjia me ultra tinguj po shihet vitet e fundit si një trajtim që bën mrekullira, kur është fjala për të luftuar shenjat e plakjes. Kjo procedurë tonifikon dhe tendos lëkurën, duke bërë që ajo të duket më e re.

Ultratingujt prodhojnë nxehtësi dhe përdorin valët e zërit për të tonifikuar dhe tendosur lëkurën. Energjia e ultratingujve simulon shtimin e kolagjenit, që i jep lëkurës elasticitetin. Me kalimin e moshës, sasia e kolagjenit tek njerëzit pakësohet, duke shkaktuar plakjen e lëkurës dhe rrudhat.

Kjo teknologji e lartë për trajtimin e fytyrës mundësohet nëpërmjet një aparati të specializuar me Ultratinguj, që lëshon valë frekuencash të larta. Trajtimi i fytyrës me Ultratinguj rekomandohet për një shumëllojshmëri të llojeve të lëkurës dhe arrin të përmirësojë dukshëm cilësinë e saj.

Aparati me Ultratinguj:

?fillon proçesin e saj të pastrimit të qelizave të vdekura të lëkurës;
?pastron në thellësi poret nga papastërtitë;
?nga pikat e zeza dhe nga yndyra e tepërt;
?duke mos shkaktuar asnjë irritim të lëkurës.
?Pastruesi i këtij aparati asgjëson bakteret dhe i ngushton poret.

Rezultati? Një lëkurë e shëndetshme, me pore të zvogëluara në mënyrë të dukshme!

?Aparati me Ultratinguj nxit butësisht lëkurën në prodhimin e Kolagjenit dhe Elastinës. Pas disa trajtimeve të kryera, përmirësohen dukshëm linjat e fytyrës tuaj, rrudhat janë më të holla dhe lëkura është më e ndriçuar.

?Ky aparat nxit qarkullimin e gjakut dhe atij Limfatik, nëpërmjet kombinimit të ultratingujve dhe terapisë elektrike. Ushqen lëkurën dhe i jep asaj një gjallërim të plotë.

?Aparati me Ultratinguj ndihmon produktet e kujdesit për lëkurën të kryejnë proçesin e tyre, duke depërtuar thellë në lëkurë.

?Ky aparat është shumë i dobishëm veçanërisht në përdorimin e serumeve, kremërave dhe maskave kundër plakjes.

?Aparati me Ultratinguj nuk ka asnjë efekt anësor në shumicën e njerëzve: valët e ultratingujve nuk përbëjnë asnjë rrezik apo dëm për shëndetin tuaj.

celulit-idna
Elektroda

Elektroda shërben për stimulimin e muskulit dhe goditjen e celulitit.
Me përdorimin e saj arrihet:


?Rritja e qarkullimit të gjakut.
?Parandalimi i mpiksjes së gjakut.
?Lehtësimi i spazmave të muskujve.
?Përtëritja e funksioneve të muskujve pas shfaqjes së një goditje.

Elektroda është shpallur si një nga zgjidhjet më të mira për të trajtuar problemet e celulitit.
Ajo përdoret gjithashtu:

?facelifts jo-kirurgjikale

?eliminimin e rrudhave

?humbje peshe

?zvogëlimin e madhësisë së gjirit

?heqjen e yndyrnave në zonën e belit

Parimi themelor i funksionimit të elektrodave është se truri dërgon një sinjal në formën e një impuls nervor në pikën motorike përkatëse të muskujve që kërkon që ajo të zgjerohet dhe të kontraktohet. Në mënyrë që të lehtësohet ky funksion, një numër i nevojshëm elektrodash pozicionohen në pikat e sakta motorike të muskujve ose grupit të muskujve që kanë nevojë të punojnë.

Pas identifikimit të pikave motorike dhe pozicionimit të elektrodave, një rrymë shumë e vogël elektrike aplikohet në elektroda, të cilat e bëjnë muskujt në fjalë të zgjerohet dhe të kontraktohet. Ideja e ushtrimit të muskujve në këtë mënyrë është të simuloni veprimin e muskujve në një stërvitje të fortë fizike.

Rezervo një takim